definiția fese definiție dex

fese

găsește rime pentru fese
Cuvinte apropiate: bese, fee, fele, fes, fesă, fest, șese, țese

FESE

ataș, atelaj, baterie, buci, capital, cur, dealuri, denivelări tectonice, diferențial, dos, dosolin, fonfi, forme de relief, fund, gazometru, poponeață, poponeț, popou, pupineață, raft, șezut, tender, tuhăs, turcaleț, voleuri.

FÁȘĂ,

feși, s.f. 1. Bucată lungă și îngustă de pânză cu care se înfășoară strâns copiii mici, peste scutece. ♢ Expr. Din (sau în) fașă = (de) pe vremea când era copil mic; p. ext. de când se știe, de la început. Abia ieșit din fașă = foarte tânăr, încă copil. 2. Fâșie lungă și îngustă de tifon cu care se bandajează rănile. [Pl. și: feșe] – Lat. fascia.

FÁȘĂ

s. v. pansament.

fáșă

s. f., art. fáșa, g.-d. art. féșii; pl. feși

FÁȘĂ feși

f. 1) Fâșie de pânză cu care se înfășoară copiii mici peste scutece. ♢ Din (sau în) ~ din primele momente ale vieții. Abia ieșit din ~ foarte tânăr. A ieși din ~ a depăși vârsta copilăriei. 2) Fâșie de tifon folosită pentru pansare; bandaj. [G.-D. feșii] /<lat. fascia

FÉSĂ,

fese, s.f. Fiecare dintre cele două părți posterioare, cărnoase, ale corpului omenesc ori al unor animale; bucă. – Din fr. fesse.

FÉSĂ

s. (ANAT.) bucă.

fésă

s. f., g.-d. art. fései; pl. fése

FÉS//Ă ~e

f. Fiecare dintre cele două părți cărnoase, care se află în partea dorsală a corpului omului și a unor animale; bucă. /<fr. fesse

FÉSĂ

s.f. Fiecare dintre cele două părți cărnoase ale șezutului. [< fr. fesse].

FÉSĂ

s. f. fiecare dintre cele două părți cărnoase ale șezutului. (< fr. fesse)

încă din fașă

expr. (fig.) de la început.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut