definiția di definiție dex

di

găsește rime pentru di
Cuvinte apropiate: adi, ai, bi, ci, d, da, , de, dei, di, dia, die, dig, dii, din, dip, dis, div, diz, dj, do, doi (cifră), doi (num.), ei, fi, hi, , i, ii, î, îî, li, mi, ni, oi, pi, si, și, ti, ți, udi, ui, zi

DI

interj. (Adesea cu „i” prelungit) Cuvânt cu care se îndeamnă la mers animalele de tracțiune, mai ales caii. [Var.: díe interj.] – Onomatopee.

DI

interj. hi!, (reg.) țu! (~!, murgule!)

di/dii

interj.

DI

interj. (se folosește pentru a îndemna caii la mers). /Onomat.

di

interj. – Servește la a îndemna caii. Creație expresivă, cf. hi. Pare identică, în ce privește intenția și mijloacele expresive, cu diha, interj., cu care țiganii îndeamnă ursul dresat, cînd vor să-l facădanseze (după Tiktin și Candrea, această ultimă interj. ar fi abreviere de la dihanieanimal”).

DI1-

Element prim de compunere în terminologia tehnică și științifică internațională, însemnânddoi”, „de două ori”. [< fr. di-, cf. lat. dis-, gr. dis – de două ori].

DI2-

v. dis1 [în DN].

di / dii

interj.

DI1

elem.doi”, „de două ori, dublu”. (< fr. di-, cf. lat., gr. dis)

DI2

elem. dis1-. ()

DI3(A)-

pref.separare”; „prin, de-a lungul”; „peste”; „contra”; „poziție de mijloc”. (< fr. di/a/-, cf. gr. dia, prin, peste)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut