definiția atesta definiție dex

atesta

găsește rime pentru atesta
Cuvinte apropiate: acesta, aiesta, aresta, atenta, atesta, atestat, avesta, avesta, testa, testă

ATESTÁ

, atést, vb. I. Tranz. A face dovada; a confirma un adevăr. ♦ A exista în scris. ♦ A confirma în grad pe un cercetător, pe un membru al corpului didactic universitar etc. – Din fr. attester, lat. attestari.

ATESTÁ

vb. 1. v. confirma. 2. v. denota.

A atesta

≠ a contesta

atestá

vb., ind. prez. 1 sg. atést, 3 sg. și pl. atéstă

A ATESTÁ atést

tranz. 1) A dovedi prin raționamente sau prin fapte concrete; a arăta; a proba; a demonstra. ~ semnătura. 2) A întâlni într-un text. 3) (cadre didactice, cercetători științifici etc.) A confirma într-o funcție sau într-un post, stabilind gradul de pregătire profesională. /<fr. attester, lat. attestari

atestá (-téz, atestát),

vb. – A face dovada, a confirma. Fr. attester. Conjug. eu atest este înv. – Der. atestat, s.n. (certificat); atestație, s.f. (atestare); atestator, adj. (care dovedește).

ATESTÁ

vb. I. tr. A face dovadă, a dovedi; a confirma. ♦ A dovedi că ceva există; (la pasiv) a figura într-un text. ♦ A confirma pe cineva într-o anumită funcție sau calitate. [P.i. atést, 3,6 -. / < fr. attester, cf. lat. attestari < testismartor].

ATESTÁ

vb. tr. 1. a dovedi, a confirma. ♢ a exista, a figura într-un text. 2. a confirma pe cineva într-o anumită funcție sau calitate. (< fr. attester, lat. attestari)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar