definiția cercetator definiție dex

cercetator

găsește rime pentru cercetator
Cuvinte apropiate: cercetător

CERCETĂTÓR, -OÁRE,

cercetători, -oare, adj., s.m. și f. 1. Adj. Care cercetează. 2. S.m. și f. Persoană care se ocupă cu cercetarea în domeniul științei sau al tehnicii; om de știință. ♢ Cercetător științific = funcție în cadrul institutelor de cercetări științifice, în laboratoare etc.; persoană care are această funcție. – Cerceta + suf. -ător.

CERCETĂTÓR

s., adj. 1. s. om de știință, (înv.) scrutător. (Un remarcabil ~ în domeniul ...) 2. adj. v. atent.

cercetătór

adj. m., s. m., pl. cercetătóri; f. sg. și pl. cercetătoáre

CERCETĂT//ÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre)

Care ține de cercetare; care cercetează; scrutător. Privire ~oare. /a cerceta + suf. ~ător

CERCETĂT//ÓR2 ~oáre (~óri, ~oáre)

m. și f. Persoană specializată în cercetări științifice; om de știință; investigator. ~ științific. /a cerceta + suf. ~ător
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar