definiția valida definiție dex

valida

găsește rime pentru valida
Cuvinte apropiate: valadă, valid, valida, validat, validea, valină, valiză

VALIDÁ

, validez, vb. I. Tranz. (Jur.) A confirma, a recunoaște valabilitatea, puterea juridică a unui act de procedură, a unui mandat electiv etc. – Din fr. valider.

VALIDÁ

vb. v. confirma.

A valida

≠ a aboli, a abroga, a invalida

validá

vb., ind. prez. 1 sg. validéz, 3 sg. și pl. valideáză

VALIDÁ

vb. I. tr. A confirma valabilitatea unui act (mai ales a unor acte de procedură sau elective). [Cf. fr. valider, lat. validare].

VALIDÁ

vb. tr. 1. a confirma valabilitatea unui act de procedură, a unui mandat efectiv etc. 2. a verifica valabilitatea (unui test). (< fr. valider, lat. validare)

VALÍD, -Ă

, valizi, -de, adj. 1. (Despre oameni) Apt pentru muncă (sau pentru o anumită activitate); p. gener. sănătos. 2. (Despre o acțiune, un act, un contract) Care îndeplinește condițiile cerute de lege; valabil. – Din fr. valide.

VALÍD

adj. v. teafăr.

VALÍD

adj. v. autentic, valabil.

Valid

infirm, invalid, nevalid

valíd

adj. m., pl. valízi; f. sg. valídă, pl. valíde

VALÍD, -Ă

adj. 1. Sănătos, în putere, apt pentru muncă. ♦ (Bot.) Tare. 2. (Despre acte, acțiuni) Valabil. [Cf. fr. valide, lat. validus].

VALÍD, -Ă

adj. 1. sănătos, în putere, apt pentru muncă. 2. (bot.) tare. 3. (despre acte, tratate) capabil a produce efecte juridice, întrunind toate calitățile cerute de lege; valabil. (< fr. valide, lat. validus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar