definiția validare definiție dex

validare

găsește rime pentru validare
Cuvinte apropiate: validare

VALIDÁRE

, validări, s.f. Acțiunea de a valida. – V. valida.

VALIDÁRE

s. v. confirmare.

Validare

abolire, abrogare, invalidare

validáre

s. f., g.-d. art. validării; pl. validări

VALIDÁRE

s.f. Acțiunea de a valida și rezultatul ei; confirmare, întărire, recunoaștere. [< valida].

VALIDÁ

, validez, vb. I. Tranz. (Jur.) A confirma, a recunoaște valabilitatea, puterea juridică a unui act de procedură, a unui mandat electiv etc. – Din fr. valider.

VALIDÁ

vb. v. confirma.

A valida

≠ a aboli, a abroga, a invalida

validá

vb., ind. prez. 1 sg. validéz, 3 sg. și pl. valideáză

VALIDÁ

vb. I. tr. A confirma valabilitatea unui act (mai ales a unor acte de procedură sau elective). [Cf. fr. valider, lat. validare].

VALIDÁ

vb. tr. 1. a confirma valabilitatea unui act de procedură, a unui mandat efectiv etc. 2. a verifica valabilitatea (unui test). (< fr. valider, lat. validare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar