definiția tatona definiție dex

tatona

găsește rime pentru tatona
Cuvinte apropiate: talona, tasona, tatană, tatona, tatonat

TATONÁ,

tatonez, vb. I. Tranz. A face încercări prudente în mai multe direcții pentru a cunoaște o situație, a găsi o soluție; a proceda cu nesiguranță, cu ezitare; a sonda. ♢ Expr. A tatona terenul = a cerceta posibilitățile de reușită înainte de începerea unei acțiuni. – Din fr. tâtonner.

TATONÁ

vb. 1. (fig.) a dibui, a pipăi, a sonda. (A ~ situația.) 2. v. încerca.

tatoná

vb., ind. prez. 1 sg. tatonéz, 3 sg. și pl. tatoneáză

A TATON//Á ~éz

tranz. (gânduri, intenții, situații, împrejurări) A examina cu prudență; a pipăi. ♢ ~ terenul a căutaafle din timp șansele de reușită într-o acțiune. /<fr. tâtonner

TATONÁ,

tatonez, v. I. Tranz. A căutacunoști o situație, o împrejurare orientându-te cu multă prudență; a sonda. ♢ Expr. A tatona terenul = a cerceta posibilitățile de reușită înainte de începerea unei acțiuni. – Fr. tâtonner.

TATONÁ

vb. I. tr. A încerca cu prudență, cu precauțiecunoști o situație; a dibui, a sonda. ♦ A tatona terenul = a cerceta posibilitățile de reușită într-o întreprindere, într-o acțiune. [< fr. tâtonner].

TATONÁ

vb. tr. a încerca cu prudență, cu precauțiecunoști o situație; a dibui, a sonda. ♦ a ~ terenul = a cerceta posibilitățile de reușită într-o întreprindere, într-o acțiune. (< fr. tâtonner)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar