definiția demonstrare definiție dex

demonstrare

găsește rime pentru demonstrare
Cuvinte apropiate: demonstrare, remonstrare

DEMONSTRÁRE,

demonstrări, s.f. Acțiunea de a demonstra și rezultatul ei; dovedire, argumentare. – V. demonstra.

DEMONSTRÁRE

s. 1. v. confirmare. 2. argumen-tare, argumentație. (O ~ temeinică a ideilor sale.) 3. explicare, explicație. (~ unei teoreme.)

demonstráre

s. f., g.-d. art. demonstrării; pl. demonstrări

DEMONSTRÁRE

s.f. Acțiunea de a demonstra și rezultatul ei; dovedire, argumentare. [< demonstra].

DEMONSTRÁ,

demonstrez, vb. I. 1. Tranz. A arăta în mod convingător, prin argumente, prin raționamente logice sau prin exemple concrete, adevărul sau neadevărul unei afirmații, al unui fapt etc.; a proba, a dovedi. ♦ A face dovada, prin calcule și prin raționamente, a adevărului exprimat într-o teoremă, într-o formulă etc. 2. Intranz. (Despre mulțimi de oameni) A manifesta. – Din fr. démontrer, lat. demonstrare.

DEMONSTRÁ

vb. 1. v. confirma. 2. a dovedi, a indica, a proba, (fig.) a marca. (Cursul evenimentelor ~ o cotitură.) 3. v. manifesta. 4. a argumenta, a dovedi, a întări, a proba, a susține. (Și-a ~ temeinic ideile.) 5. a arăta, a explica, a expune. (A ~ o teoremă.) 6. a manifesta. (Masele ~.) 7. a etala. (Și-a ~ din plin cunoștințele.)

demonstrá

vb., ind. prez. 1 sg. demonstréz, 3 sg. și pl. demonstreáză

A DEMONSTR//Á1 ~éz

tranz. A adeveri prin raționament sau prin fapte concrete; a dovedi; a proba; a atesta; a arăta. /<fr. démontrer, lat. demonstrare

A DEMONSTR//Á2 ~éz

intranz. A participa la o demonstrație. /<fr. démontrer, lat. demonstrare

DEMONSTRÁ

vb. I. tr. A dovedi adevărul (sau neadevărul) unei afirmații pe cale de raționament sau prin exemple concrete. 2. intr. A lua parte la o demonstrație; a manifesta, a arăta ceva prin semne exterioare. [< lat. demonstrare, cf. fr. démontrer].

DEMONSTRÁ

vb. I. tr. a arăta în mod convingător, pe cale de raționament sau prin exemple concrete, (ne)adevărul unei afirmații. ♢ a dovedi, prin calcule și raționamente, adevărul exprimat într-o teoremă, într-un enunț. II. intr. a lua parte la o demonstrație; a manifesta, a arăta ceva prin semne exterioare. (< lat. demonstrare, după fr. démontrer, /II/ rus. demonstrirovati)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar