definiția conforma definiție dex

conforma

găsește rime pentru conforma
Cuvinte apropiate: confirma, conform, conforma, conformat

CONFORMÁ,

conformez, vb. I. Refl. A se pune de acord cu..., a se potrivi, a se adapta la... ♦ A se supune unui ordin, unei legi etc. – Din fr. conformer, lat. conformare.

CONFORMÁ

vb. a asculta, a se supune, a urma. (Se ~ ordinelor primite.)

conformá

vb., ind. prez. 1 sg. conforméz, 3 sg. și pl. conformeáză

A CONFORM//Á ~éz

tranz. A face să se conformeze; a adapta; a aclimatiza; a acomoda. /<fr. conformer, lat. conformare

A SE CONFORM//Á mă ~éz

intranz. 1) A deveni conform; a ajunge în stare de armonie. 2) A se supune din proprie inițiativă (unor dispoziții sau prescripții). /<fr. conformer, lat. conformare

CONFORMÁ

vb. I. refl. 1. A se potrivi cu..., a se pune de acord cu..., a se adapta la... 2. A se supune (unei legi, unui ordin etc.). [< fr. conformer, cf. it., lat. conformare].

CONFORMÁ

vb. refl. 1. a se pune de acord (cu), a se adapta (la). 2. a se supune unui ordin, unei legi etc. (< fr. conformer, lat. conformare)

CONFÓRM, -Ă,

conformi, -e, adj. 1. (Despre acte, copii etc.) Care are același cuprins cu...; identic. 2. Care este corespunzător; potrivit. ♦ (Adverbial) În conformitate cu..., la fel cu..., după. – Din fr. conforme.

CONFÓRM

adj., adv. 1. adj. v. nimerit. 2. adj. identic. (Copie ~ cu originalul.) 3. adv. după, potrivit. (A lucrat ~ planului.)

Conform

neconform

confórm

adj. m., pl. confórmi; f. sg. confórmă, pl. confórme

CONFÓRM1 ~ă (~i, ~e)

1) (despre acte, documente etc.) Care are același conținut; cu același conținut; analog; identic. Copie ~ă. 2) Care corespunde; în acord cu cerințele. Viață ~ă tradiției. /<fr. conforme

CONFÓRM2

adv. În conformitate cu; după; potrivit. /<fr. conforme

CONFÓRM, -Ă

adj., adv. 1. Identic cu..., în conformitate cu... ♢ Proiecție conformă = proiecție ortogonală. 2. Corespunzător, potrivit. [< fr. conforme].

CONFÓRM, -Ă

adj., adv. 1. identic cu..., în conformitate cu... 2. corespunzător, potrivit. (<fr. conforme)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar