definiția conformitate definiție dex

conformitate

găsește rime pentru conformitate
Cuvinte apropiate: conformitate

CONFORMITÁTE

s.f. Raportul dintre două lucruri conforme; potrivire, concordanță. ♢ Expr. În conformitate cu... = potrivit cu..., de acord cu... Pentru conformitate = formulă prin care se confirmă exactitatea copiei scoase după un act sau după un document. – Din fr. conformité.

CONFORMITÁTE

s. 1. v. concordanță. 2. v. identitate. 3. v. raport.

conformitáte

s. f., g.-d. art. conformității

CONFORMITÁTE

f. Caracter conform; acord total. ♢ Pentru ~ formulă prin care o persoană confirmă autenticitatea unei copii sau a unui document. ♢ În ~ (cu ceva) conform (cu ceva); potrivit cu...; la fel cu... /<fr. conformité

CONFORMITÁTE

s.f. Raport care există între mai multe lucruri conforme; potrivire, concordanță. ♢ Pentru conformitate = formulă de confirmare a autenticității unui act; în conformitate cu... = conform cu... [Cf. fr. conformité].

CONFORMITÁTE

s. f. raport care există între două lucruri asemănătoare sau identice. ♢ pentru ~ = formulă de confirmare a autenticității unui act; în ~ cu... = de acord cu... (< fr. conformité)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar