definiția conforme definiție dex

conforme

găsește rime pentru conforme
Cuvinte apropiate: conform, conforma

CONFÓRM, -Ă,

conformi, -e, adj. 1. (Despre acte, copii etc.) Care are același cuprins cu...; identic. 2. Care este corespunzător; potrivit. ♦ (Adverbial) În conformitate cu..., la fel cu..., după. – Din fr. conforme.

CONFÓRM

adj., adv. 1. adj. v. nimerit. 2. adj. identic. (Copie ~ cu originalul.) 3. adv. după, potrivit. (A lucrat ~ planului.)

Conform

neconform

confórm

adj. m., pl. confórmi; f. sg. confórmă, pl. confórme

CONFÓRM1 ~ă (~i, ~e)

1) (despre acte, documente etc.) Care are același conținut; cu același conținut; analog; identic. Copie ~ă. 2) Care corespunde; în acord cu cerințele. Viață ~ă tradiției. /<fr. conforme

CONFÓRM2

adv. În conformitate cu; după; potrivit. /<fr. conforme

CONFÓRM, -Ă

adj., adv. 1. Identic cu..., în conformitate cu... ♢ Proiecție conformă = proiecție ortogonală. 2. Corespunzător, potrivit. [< fr. conforme].

CONFÓRM, -Ă

adj., adv. 1. identic cu..., în conformitate cu... 2. corespunzător, potrivit. (<fr. conforme)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut