definiția acomoda definiție dex

acomoda

găsește rime pentru acomoda
Cuvinte apropiate: acomoda, acomodat, comodă

ACOMODÁ

, acomodez, vb. I. Refl. A se deprinde cu noi condiții de viață; a se obișnui, a se adapta (2). ♦ A se împăca, a se învoi. – Din fr. accommoder, lat. accommodare.

ACOMODÁ

vb. v. aclimatiza.

acomodá

vb., ind. prez. 1 sg. acomodéz, 3 sg. și pl. acomodeáză

A ACOMOD//Á ~éz

tranz. A face să se acomodeze; a adapta; a aclimatiza. /<fr. accommoder, lat. accommodare

A SE ACOMOD//Á mă ~éz

intranz. 1) (despre plante, animale) A se obișnui cu climatul nou; a se adapta; a se aclimatiza. 2) fig. (despre persoane) A se obișnui cu noi condiții de viață; a se adapta; a se aclimatiza. /<fr. accommoder, lat. accommodare

ACOMODÁ

, acomodez, vb. I. Refl. 1. A suferi unele modificări în procesul adaptării la noi condiții fiziologice și de mediu. 2. A se deprinde cu noi condiții de viață; a se obișnui, a se adapta; a se împăca, a se învoi. – Fr. accommoder (lat. lit. accommodare).

ACOMODÁ

vb. I. refl. 1. A suferi modificări prin adaptarea la anumite condiții fiziologice și de mediu. 2. A se obișnui cu condiții noi de trai; a se adapta. ♦ A se împăca, a se învoi. [< fr. accommoder, cf. it. accomodare, lat. accommodare].

!acomodá

(a se ~) vb. refl., ind. prez. 3 se acomodeáză

ACOMODÁ

vb. refl. a se adapta la anumite condiții noi de viață, de mediu; a se obișnui. ♢ a se împăca. (< fr. accommoder, lat. accommodare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar