definiția petit definiție dex

petit

găsește rime pentru petit
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: apetit, cetit, pelit, pepit, pestit, peștit, petic, petit, petzit, pețit, pitit, pretit, spetit
Cuvinte apropiate: apetit, cetit, pelit, pepit, pestit, peștit, petic, petit, petzit, pețit, pitit, pretit, spetit

PETÍT

subst. Corp de literă cu mărimea de opt puncte tipografice. – Din fr. petit, germ. Petit.

PEȚÍ,

pețesc, vb. IV. Tranz. A cere o fată în căsătorie în numele altcuiva sau pentru sine, de obicei prin intermediul părinților sau al rudelor fetei. – Lat. petere.

PEȚÍT

s.n. Faptul de a peți; pețitorie. ♦ Loc. adv. (În legătură cu verbe ca „a merge”, „a pleca”, „a se duce”, „a veni”) În (sau la) pețit = ca să pețească pe cineva. – V. peți.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar