definiția petit definiție dex

petit

găsește rime pentru petit
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: apetit, cetit, pelit, pepit, pestit, peștit, petic, petit, petzit, pețit, pitit, pretit, spetit
Cuvinte apropiate: apetit, cetit, pelit, pepit, pestit, peștit, petic, petit, petzit, pețit, pitit, pretit, spetit

pețí (pețésc, pețít),

vb. – A cere mîna, a cere în căsătorie. Lat. petĕre (Philippide, Principii, 44; Densusianu, Hlr., 149; Pușcariu 1202; Candrea-Dens., 1370; REW 6444), prin intermediul unei var. populare *petῑre, cf. v. nap. pezzire „a cere de pomană”, it. pezzente „cerșetor”, sp., port. pedir. – Der. pețit, s.n. (cerere în căsătorie); pețitor, s.m. (pretendent; mijlocitor de căsătorii); pețitoare, s.f. (mijlocitoare de căsătorii); pețitorie, s.f. (pețit; îndeletnicirea de a peți).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut