definiția hălci definiție dex

hălci

găsește rime pentru hălci
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: bâlci, calci, gâlci, halca, halcă, hali, hăci, hălăi, hălci, hăli, hălpi, hâci, hâci, holci, mâlci
Cuvinte apropiate: bâlci, calci, gâlci, halca, halcă, hali, hăci, hălăi, hălci, hăli, hălpi, hâci, hâci, holci, mâlci

hálcă (hắlci),

s.f. – Bucată, porțiune, mai ales de carne. Mag. halkașchie” (DAR). – Der. halcată, s.f. (Munt., bucată), probabil prin încrucișare cu bucată (după DAR, de la un mag. *halkott); hălcui (var. hălci), vb. (a ciopli; a șlefui); hălcitor, s.n. (rindea).
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut