definiția sulfuric definiție dex

sulfuric

găsește rime pentru sulfuric
Cuvinte apropiate: sulfuric, sulfuriu

SULFÚRIC, -Ă,

sulfurici, -ce, adj. 1. Combinat sau compus cu sulf. ♢ Acid sulfuric = acid anorganic obținut prin combinarea trioxidului de sulf cu apa, în formă de lichid incolor, uleios, cu gust acrișor, fără miros și foarte corosiv, care se înrebuințează în industria chimică; vitriol. 2. Privitor la sulf. – Din sulfurique.

sulfúric

adj. m., pl. sulfúrici; f. sg. sulfúrică, pl. sulfúrice

SULFÚRI//C ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de sulf; propriu sulfului. 2) Care este combinat sau compus cu sulf. ♢ Acid ~ acid anorganic, incolor, oxidant puternic, foarte corosiv, având numeroase întrebuințări în industria chimică; vitriol. /<fr. sulfurique

SULFÚRIC, -Ă

adj. Referitor la sulf, de sulf. ♦ Acid sulfuric = acid anorganic în formă de lichid incolor, foarte corosiv, care înnegrește materia organică; vitriol. [Cf. fr. sulfurique].

SULFÚRIC, -Ă

adj. referitor la sulf, care conține sulf. o acid ~ = acid oxigenat al sulfului hexavalent, sub formă de lichid uleios, incolor, foarte corosiv, care înnegrește materia organică; vitriol. (< fr. sulfurique)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar