definiția statator definiție dex

statator

găsește rime pentru statator
Cuvinte apropiate: stătător

de síne stătătór

loc. adj. m., pl. de síne stătătóri; f. sg. și pl. de síne stătătoáre

STĂTĂTÓR

, -OÁRE, stătători, -oare, adj. 1.Care stă pe loc, care nu se mișcă, imobil, fix; (în special despre ape) care nu curge. ♢ Piatră stătătoare (și substantivat, f.) = piatra fixă din sistemul celor două pietre ale morii. 2.(Înv.:despre oameni) Cu locuința statornică; stabil. 3. (În loc. adj.) De sine stătător = care poate exista și se poate menține prin propriile sale puteri sau însușiri, care nu depinde de nimeni sau de nimic; independent. – Sta + suf. -ător.

STĂTĂTÓR

adj. stagnant. (Ape ~oare.)

STĂTĂTÓR

adj. v. durabil, fixat, sedentar, stabil, statornic, trainic.

Stătător

curgător

stătătór

adj. m., pl. stătătóri; f. sg. și pl. stătătoáre

STĂTĂT//ÓR ~oáre (~óri, ~oáre)

1) Care stă (pe loc); care nu se mișcă; imobil. ♢ Apă ~oare apă care nu curge. 2) și adverbial : De sine ~ care nu depinde de nimeni; independent. /stat + suf. ~ător
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar