definiția substantivat definiție dex

substantivat

găsește rime pentru substantivat
Cuvinte apropiate: substantiva, substantival, substantivat

SUBSTANTIVÁT

adj. (GRAM.) substantivizat. (Adjective ~.)

SUBSTANTIVÁT, -Ă,

substantivați, -te adj. (Despre părți de vorbire care aparțin altei categorii gramaticale decât substantivul) Care este întrebuințat în funcție de substantiv, care a devenit substantiv. – V. substantiva.

SUBSTANTIVÁ

vb. (GRAM.) a (se) substantiviza.

substantivá

vb., ind. prez. 1 sg. substantivéz, 3 sg. și pl. substantiveáză

A SUBSTANTIV//Á ~éz

tranz. v. A SUBSTANTIVIZA. /<fr. substantiver

A SE SUBSTANTIV//Á

pers. 3 se ~eáză intranz. v. A SE SUBSTANTIVIZA. /<fr. substantiver

SUBSTANTIVÁ,

substantivez, vb. I. Tranz. A întrebuința în funcție de substantiv o parte de vorbire care aparține altei categorii gramaticale decât substantivul. ♦ Refl. (Despre părți de vorbire care aparțin altei categorii gramaticale decât substantivul) A se transforma în substantiv, a deveni substantiv. – Fr. substantiver.

SUBSTANTIVÁ

vb. I. tr. A folosi cu funcție de substantiv un cuvânt care are o altă categorie gramaticală. ♦ refl. A se transforma în substantiv; a se substantiviza. [Cf. fr. substantiver].

SUBSTANTIVÁ

vb. tr., refl. a (se) transforma în substantiv, a (se) substantiviza. (< fr. substantiver)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar