definiția reprezentantul definiție dex

reprezentantul

găsește rime pentru reprezentantul

REPREZENTÁNT, -Ă,

reprezentanți, -te, s.m. și f. 1. Persoană împuternicităreprezinte pe cineva sau ceva, să țină locul cuiva, să acționeze în numele cuiva. ♦ Persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică etc. 2. Cel care reprezintă o școală, un curent; exponent. – Din fr. représentant.

REPREZENTÁNT

s. 1. v. delegat. 2. împuternicit, mandatar, (înv.) ispravnic, mandator. (El e ~ul meu.) 3. exponent, (fig.) interpret. (~ al ma-selor.)

reprezentánt

s. m. (sil. -pre-), pl. reprezentánți

REPREZENTÁN//T ~ți

m. Persoană au-torizată cu drept reprezentativ. ~ al maselor. /<fr. représentant

REPREZENTÁNT, -Ă

s.m. și f. 1. Persoană delegatăreprezinte pe cineva; împuternicitacționeze în numele cuiva. ♦ Persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică etc. 2. Cel care reprezintă un curent, o școală etc.; exponent. [Pl. -nți, -nte. / cf. fr. représentant].

REPREZENTÁNT, -Ă

s. m. f. persoană delegatăreprezinte pe cineva sau ceva. ♢ persoană care reprezintă interesele unui stat în alt stat, la o întrunire diplomatică. (< fr. représentant)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar