definiția reeditat definiție dex

reeditat

găsește rime pentru reeditat
Cuvinte apropiate: reedita, reeditat

REEDITÁT, -Ă,

reeditati, -te, adj. 1. (Despre opere literare, științifice, muzicale etc.) Publicat într-o nouă ediție; retipărit. 2. Fig. (Despre afirmații, idei, concepții) Pus din nou în circulație; reluat, repetat. – V. reedita.

REEDITÁT

adj. 1. v. republicat. 2. repetat. (O performanță ~.)

REEDITÁ,

reeditez, vb. I. Tranz. 1. A publica într-o nouă ediție o lucrare, o operă etc.; a scoate o nouă ediție a operelor unui scriitor, a retipări. 2. Fig. A readuce în discuție, a pune din nou în circulație, a relua, a repeta o idee, o concepție etc. (greșită). [Pr.: re-e-] – Din fr. réediter.

REEDITÁ

vb. 1. v. republica. 2. repeta. (A ~ performanța de anul trecut.)

reeditá

vb., ind. prez. 1 sg. reeditéz, 3 sg. și pl. reediteáză

A REEDIT//Á ~éz

tranz. 1) (lucrări, opere etc.) A edita din nou; a publica într-o nouă ediție; a republica; a retipări. 2) fig. (afirmații, idei, concepții) A repune în circulație. [Sil. -re-e-] /<fr. rééditer

REEDITÁ

vb. I. tr. 1. A retipări, a publica o carte etc. într-o nouă ediție. 2. (Fig.) A repune în circulație, a readuce în discuție (o idee, o concepție etc.). [Cf. fr. rééditer].

REEDÍTÁ

vb. tr. 1. a edita din nou, a publica într-o nouă ediție; a retipări. 2. (fig.) a readuce în discuție. (< fr. rééditer)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar