definiția edita definiție dex

edita

găsește rime pentru edita
Cuvinte apropiate: edicta, edit, edita, editat, elită, evita, ezita, medita, ședită

EDITÁ,

editez, vb. I. Tranz. 1. A efectua lucrările de tipărire și de răspândire a unei cărți sau a unei publicații. 2. A stabili, pe baza unei cercetări amănunțite, un text în vederea publicării lui (cu adnotații critice și explicative); a îngriji apariția unei opere. – Din fr. éditer.

EDITÁ

vb. v. publica.

editá

vb., ind. prez. 1 sg. editéz, 3 sg. și pl. editeáză

A EDIT//Á ~éz

tranz. 1) (cărți, reviste, broșuri, articole etc.) A faceapară pe calea tiparului; a publica; a tipări. 2) (opere literare sau științifice) A pregăti pentru tipar, înzestrând cu adnotările și comentariile necesare. /<fr. éditer

editá (-téz, -a't),

vb. – A publica. Fr. éditer. – Der. (din fr.) editor, s.m.; editorial, adj.; editură, s.f., cu suf. din corectură, tipăritură, etc.; ediție, s.f.; reediție, s.f.; reedita, vb.; inedit, adj., din fr. inédit.

EDITÁ

vb. I. tr. A publica o lucrare, o carte, o revistă etc. [< fr. éditer].

EDITÁ

vb. tr. 1. a publica și a pune în vânzare o lucrare, o carte, o revistă, o emisiune poștală, un disc etc. 2. a stabili pentru publicare un text, pe baza unor cercetări competente. 3. (inform.) a pregăti textual datele unui program, în vederea prelucrării lor la ordinator. (< fr. éditer)

EDÍT, -Ă

adj. publicat, tipărit, editat. (< it. edito)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar