definiția publicat definiție dex

publicat

găsește rime pentru publicat
Cuvinte apropiate: publica, publican, publicat, publică

Publicat

nepublicat

FEMEIE PÚBLICĂ

s. v. cocotă, curvă, femeie de stradă, prostituată, târfă.

MINISTER PÚBLIC

s. v. acuzator, procuror.

PUBLICÁ,

públic, vb. I. Tranz. A face cunoscut tuturor ceva prin tipărire, afișare etc.; a faceapară, a tipări cărți, articole, informații etc. – Din lat. publicare.

PUBLICÁ

vb. 1. a edita, a imprima, a scoate, a tipări, (înv.) a publicarisi, a publicui, a scrie. (A ~ o revistă.) 2. v. apărea.

PUBLICÁ

vb. v. anunța, bârfi, blama, calomnia, cleveti, defăima, denigra, discredita, încunoștința, înștiința, ponegri, vesti.

publicá

vb. (sil. -bli-), ind. prez. 1 sg. públic, 3 sg. și pl. públică

A PUBLICÁ públic

tranz. 1) (cărți, articole, știri, hotărâri etc.) A faceapară pe calea tiparului; a tipări; a edita. 2) (știri, noutăți etc.) A face cunoscut unui cerc larg de persoane (pe calea tiparului); a anunța în mod public; a răspândi; a divulga. /<lat. publicare

PUBLICÁ

vb. I. tr. A tipări (o carte, un articol etc.). a faceapară; a difuza. [P.i. públic. / < lat. publicare, cf. it. pubblicare].

PUBLICÁ

vb. tr. a tipări, a faceapară (o carte, un articol etc.). ♢ a edita. (< lat. publicare)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar