definiția redresorului definiție dex

redresorului

găsește rime pentru redresorului

REDRESÓR, -OÁRE,

redresori, -oare, s.n., adj. I. S.n. 1. Aparat sau dispozitiv cu ajutorul căruia se obține, dintr-un curent electric alternativ, un curent electric continuu. 2. Lentilă, sistem de lentile sau de prisme, folosite pentru a îndrepta imaginea răsturnată dată de obiectivul unui instrument optic. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent de fluid abătut de un obstacol oarecare. II. Adj. Care redresează. – Din fr. redresseur.

REDRESÓR

s. (TEHN.) supapă electrică. (~ la un cazan cu aburi.)

redresór

adj. m. (sil. -dre-), pl. redresóri; f. sg. și pl. redresoáre

redresór

s. n. (sil. -dre-), pl. redresoáre

REDRES//ÓR1 ~oáre (~óri, ~oáre

) Care redresează. Tub ~ cu gaze. /<fr. redresseur

REDRES//ÓR2 ~oáre

n. 1) Aparat pentru redresarea curentului electric; supapă electrică. 2) Sistem optic care servește la redresarea imaginii răsturnate date de obiectivul unui instrument. 3) med. Aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. /<fr. redresseur

REDRESÓR, -OÁRE

adj. Care redresează. // s.n. 1. Aparat pentru transformarea unui curent electric alternativ în curent continuu. 2. Sistem optic servind pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ♦ (Med.) Aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. Dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol oarecare. [Cf. fr. redresseur].

REDRESÓR, -OÁRE

I. adj. care redresează. II. s. n. 1. aparat, instalație care transformă curentul electric alternativ în curent continuu. 2. sistem de lentile sau de prisme pentru redarea imaginii unui obiect în poziția sa reală de către un instrument optic. ♢ (med.) aparat pentru redresarea unor malformații osteoarticulare. 3. dispozitiv care readuce în direcția inițială un curent lichid sau fluid care a fost abătut de un obstacol. (< fr. redresseur)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut