definiția rapid definiție dex

rapid

găsește rime pentru rapid
Cuvinte apropiate: raid, ralid, rapid, rapin, răpi, răpit, râpit, sapid

RAPÍD, -Ă,

rapizi, -de, adj., s.n. I. Adj. (Adesea adverbial) Care se mișcă, se desfășoară, se execută cu repeziciune. ♢ Tren rapid (și substantivat, n.) = tren care circulă cu viteză mare și care oprește numai în stațiile importante. II. S.n. 1. Canal cu pantă mai mare decât panta critică și care racordează două tronsoane ale unui curs de apă situate la înălțimi diferite. 2. (Geol.) Cataractă (I). – Din fr. rapide, lat. rapidus.

RAPÍD

adj., adv. 1. adj. v. accelerat. 2. adj. fulgerător, iute. (Cu o mișcare ~ ...) 3. adj. v. iute. 4. adv. v. iute. 5. adv. v. imediat. 6. adv. v. curând. 7. adj., adv. v. des. 8. adj., adv. v. prompt. 9. adj. fugitiv.

Rapid

încet, lent

rapíd

adj. m., pl. rapízi; f. sg. rapídă, pl. rapíde

rapíd

s. n., pl. rapíde

RAPÍ//D ~dă

(~zi, ~de) și adverbial Care se efectuează repede; realizat într-un timp scurt. ♢ (Tren) ~ tren care circulă cu viteză mare și oprește numai la stații importante. /<fr. rapide, lat. rapidus

RAPÍD, -Ă

adj. Care se petrece într-un timp scurt; care se mișcă, care are loc repede. ♦ Foarte înclinat, pieptiș. ♦ Tren rapid (și s.n.) = tren de mare viteză, care oprește numai în stațiile foarte importante. // s.f. Canal care racordează două tronsoane ale unui curs de apă situate la înălțimi diferite. ♦ Parte a unui curs de apă cu pantă foarte accentuată. ♦ Povârniș, suprafață puternic înclinată, abruptă; repeziș. [< fr. rapide].

RAPÍD, -Ă

I. adj. (și adv.) care se petrece, se execută cu repeziciune; repede. ♢ foarte înclinat, pieptiș. o tren ~ (și s. n.) = tren de mare viteză, care oprește numai în stațiile foarte importante. II. s. n. 1. canal cu pantă accentuată care racordează două înălțimi diferite. ♢ sector al unui curs de apă cu pantă foarte accentuată. 2. suprafață puternic înclinată, abruptă; povârniș. 3. (geol.) cataractă. (< fr. rapide, lat. rapidus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar