definiția raid definiție dex

raid

găsește rime pentru raid
Cuvinte apropiate: aid, caid, caid, haid, rad, rai, raia, raia, raid, ralid, rand, rapid, răi, răit, râia, râie, râie, rând, rid

RÁID,

raiduri, s.n. 1. Incursiune rapidă de nave sau de avioane făcută (individual sau în grup) în spațiul unei țări străine, în scopuri militare. 2. Deplasare de avioane, de nave sau (înv.) de trupe, în scopul unor recunoașteri, al unor cercetări științifice etc. 3. (În sintagma) Raid-anchetă = anchetă pe o anumită temă efectuată în diferite întreprinderi, localități etc. – Din fr. raid.

raid

s. n., pl. ráiduri

RAID ~uri

n. 1) mil. Incursiune rapidă, întreprinsă de o unitate militară pe teritoriul ocupat de inamic. 2) Acțiune de control a activității unor întreprinderi sau a unor organe executive, efectuată de reprezentanții obstești. / <fr. raid

RÁID

s.n. 1. Incursiune rapidă executată de o unitate militară (în special de aviație) pe teritoriul unui stat inamic. 2. Drum aerian parcurs de un avion. [Pron. ráid. / < engl., fr. raid].

RAID

s. n. 1. incursiune rapidă în teritoriul inamic, executată de o mică unitate militară, în scop de recunoaștere sau cercetare. 2. drum aerian parcurs de un avion. 3. ~ -anchetă = anchetă pe o anumită temă efectuată în diferite întreprinderi, localități etc. (< fr., engl. raid)

ráid-anchétă

s. n., pl. ráiduri-anchétă
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut