definiția prospectul definiție dex

prospectul

găsește rime pentru prospectul

PROSPÉCT,

prospecte, s.n. Afiș, anunț, scrisoare, pliant sau broșură în care se prezintă sumar planul unei lucrări în curs de apariție, calitățile, condițiile de vânzare și de folosire ale unui produs, intențiile unor instituții sau ale unor întreprinderi. – Din lat., fr. prospectus, germ. Prospekt.

PROSPÉCT

s. v. perspectivă, priveliște, vedere.

prospéct

s. n. (sil. mf. -spect), pl. prospécte

PROSPÉCT ~e

n. 1) Expunere scurtă a conținutului unei lucrări în pregătire; plan dezvoltat. 2) Anunț publicat (sub forma unei broșuri, a unei foi simple etc.) care reclamă ceva. /<lat., fr. prospectus, germ. Prospekt

PROSPÉCT1

s.n. 1. Broșură, afiș în care sunt expuse planul, condițiile tehnice și de vânzare a unor lucruri, planul sau programul unor întreprinderi, al unor instituții etc. 2. Distanța în plan orizontal dintre fronturile a două construcții situate față în față. [Pl. -te, -turi. / < germ. Prospekt, fr. prospectus, lat. prospectusvedere, perspectivă].

PROSPÉCT2

s.n. (Liv.) Magistrală; bulevard larg. [< rus. prospekt].

PROSPÉCT

s. n. 1. afiș, broșură, pliant conținând date informative asupra unor lucrări, a unor produse puse în vânzare sau în scopuri publicitare. 2. distanța în plan orizontal dintre fronturile a două construcții față în față. (< fr., lat. prospectus, germ. Prospekt)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.