definiția precizare definiție dex

precizare

găsește rime pentru precizare
Cuvinte apropiate: grecizare, precizare

PRECIZÁRE,

precizări, s.f. Acțiunea de a preciza și rezultatul ei; (Concr.) ceea ce precizează cineva. – V. preciza.

PRECIZÁRE

s. 1. v. stabilire. 2. v. menționare. 3. v. indicare. 4. v. indicație. 5. v. prevedere. 6. v. determinare. 7. fixare, punere, stabilire. (~ unui diagnostic.) 8. v. stabilire. 9. v. profilare. 10. v. lămurire.

precizáre

s. f., g.-d. art. precizării; pl. precizări

PRECIZ//ÁRE ~ări

f. 1) v. A PRECIZA. 2) Ceea ce este precizat. /v. a preciza

PRECIZÁRE

s.f. Acțiunea de a preciza și rezultatul ei; lămurire; determinare exactă. [< preciza].

PRECIZÁ,

precizez, vb. I. Tranz. A determina, a stabili, a arăta, a exprima (ceva) în mod precis, exact; a elucida, a clarifica. ♦ A face să se distingă, să se vadă limpede, deslușit; a contura. – Din fr. préciser, it. precisare.

PRECIZÁ

vb. 1. v. arăta. 2. v. indica. 3. v. menționa. 4. a consemna, a înregistra, a menționa, a specifica. (Cronica ~ acest eveniment.) 5. v. prevedea. 6. v. marca. 7. v. determina. 8. v. fixa. 9. a fixa, a pune, a stabili. (A ~ un diagnostic.) 10. v. stabili. 11. v. profila. 12. v. lămuri.

precizá

vb., ind. prez. 1 sg. precizéz, 3 sg. și pl. precizeáză

A PRECIZ//Á ~éz

tranz. A stabili cu precizie, cu exactitate; a indica în mod precis; a defini; a delimita; a determina. /<fr. préciser, it. precisare

PRECIZÁ

vb. I. tr. A determina, a arăta în mod precis. ♦ A exprima, a spune clar, deslușit; a contura. [P.i. -zez. / < fr. préciser, it. precisare].

PRECIZÁ

vb. tr. a determina, a arăta în mod precis, clar, exact; (p. ext.) a elucida. ♢ a delimita, a contura. (< fr. préciser)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar