definiția exactitate definiție dex

exactitate

găsește rime pentru exactitate
Cuvinte apropiate: exactitate

EXACTITÁTE,

exactități, s.f. Calitatea de a fi exact; exactitudine. ♢ Loc. adv. Cu exactitate = precis. [Pr.: eg-zac-] – Exact + suf. -itate.

EXACTITÁTE

s. 1. v. adevăr. 2. exactitudine, justețe, precizie. (~ calculelor.) 3. exactitudine, fidelitate. (Reprodus cu ~; ~ unei traduceri.) 4. v. punctualitate. 5. v. rigurozitate. 6. precizie, (livr.) acuratețe. (~ în executarea unui lucru.)

Exactitate

inexactitate

exactitáte

s. f. [x pron. gz], g.-d. art. exactității; pl. exactități

EXACTIT//ÁTE ~ăți

f. Caracter exact; grijă deosebită la executarea unui lucru. ♢ Cu ~ cu precizie; exact. [G.-D. exactității] /exact + suf. ~itate

EXACTITÁTE

s.f. Calitatea de a fi exact; exactitudine. ♢ Cu exactitate = cu precizie, exact. [< exact + -itate].

EXACTITÁTE

s. f. calitatea de a fi exact; exactitudine. (< exact + -itate)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar