definiția grasimi definiție dex

grasimi

găsește rime pentru grasimi
Cuvinte apropiate: grăsime

GRĂSÍME,

grăsimi, s.f. 1. Substanță unsuroasă răspândită în țesuturile animale și în plante, formând, la om și la unele animale, primul strat de sub piele, care acoperă mușchii. 2. Pată de grăsime (1). 3. Starea, însușirea unei ființe grase (I 1). – Gras + suf. -ime.

GRĂSÍME

s. 1. (la pl.) v. lipide. 2. (înv.) gras. (Carne cu ~.) 3. unsoare. (~ de gătit.)

grăsíme

s. f., g.-d. art. grăsímii; (substanțe unsuroase) pl. grăsími

GRĂSÍM//E ~i

f. 1) Substanță unsuroasă care intră în componența țesuturilor animale, vegetale, constituind un aliment de bază pentru organism. 2) Substanță unsuroasă extrasă din organisme vegetale și animale, având diverse întrebuințări (în alimentație, în industrie etc.). [G.-D. grăsimii] /gras + suf. ~ime
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar