definiția diverse definiție dex

diverse

găsește rime pentru diverse
Cuvinte apropiate: diverge, divers

DIVÉRS, -Ă,

diverși, -se, adj. 1. Care prezintă aspecte, trăsături variate, diferite; diferit, variat, felurit. ♢ Fapt divers = a) întâmplare banală, de toate zilele; b) rubrică de ziar care prezintă succint întâmplările și evenimentele petrecute în cursul zilei. ♦ (Substantivat, f. pl.) Probleme mărunte și auxiliare care se discută într-o adunare. 2. (La pl., precedând substantivul) Tot felul de..., diferiți. – Din fr. divers, lat. diversus.

DIVÉRS

adj. 1. v. variat. 2. diferit, felurit, pestriț, variat. (Un public ~.) 3. felurit, multiplu, variat. (Aspecte ~.)

Divers

identic

divérs

adj. m., pl. divérși; f. sg. divérsă, pl. divérse

DIVÉR//S ~să (~și, ~se)

Care constă din elemente diferite; variat; felurit. ♢ (Fapte) ~se fapte care nu pot fi reunite la o rubrică specială și formează, de obicei, ultimul punct din ordinea de zi a unei întruniri. Fapt ~ întâmplare banală. /<fr. divers, lat. diversus

DIVÉRS, -Ă

adj. Care prezintă mai multe fețe, diferit, variat; felurit. ♢ Fapt divers = fapt obișnuit, neînsemnat. // s.f.pl. Chestiuni (mai mici) de mai mică importanță. [< fr. divers, it. diverso, lat. diversus].

DIVÉRS, -Ă

I. adj. care prezintă mai multe aspecte, trăsături; diferit, variat; felurit. o fapt ~ = fapt obișnuit, neînsemnat. II. s. f. pl. chestiuni mărunte, de mică importanță. (< fr. divers, lat. diversus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar