definiția formata definiție dex

formata

găsește rime pentru formata
Cuvinte apropiate: fermata, fermată, format, formata, formatat

formatá

vb., ind. prez. 1 sg. formatéz, 3 sg. și pl. formateáză

FORMATÁ

vb. tr. a pregăti discheta pentru un anume tip de calculator. (< format2(2))

FORMATÁ,

formatez, vb. I. Tranz. (Inform.) A împărți un disc în sectoare, conform unor specificații prescrise, astfel încâtpoată fi stocate pe el diferite informații. – Din engl. format.

formata

, formatez v.t. a poseda sexual.

FORMÁT1,

formate, s.n. Ansamblul dimensiunilor care caracterizează forma și mărimea unui corp plat; p. gener. dimensiune. ♦ Totalitatea dimensiunilor unei tipărituri în funcție de modul în care sunt împăturite colile de tipar care o alcătuiesc; dimensiunile zațului pe o pagină. – Din fr. format.

FORMÁT2, -Ă,

formați, -e, adj. Instruit, educat, pregătit. ♦ Maturizat; matur. – V. forma.

FORMÁT

adj. pregătit. (E un om ~.)

FORMÁT

s. dimensiune, mărime. (Carte de ~ mare.)

formát

s. n., pl. formáte

FORMÁT1 ~e

n. 1) Mărime a unui obiect plat. 2) Totalitate a dimensiunilor unei publicații. Carte de mic ~. /<fr. format

FORMÁ//T2 ~tă

(~ți, ~te) 1) v. A FORMA și A SE FORMA. 2) Care a căpătat o anumită experiență de viață. Om ~. /v. a forma

FORMÁT

s.n. Forma și dimensiunile unui obiect; dimensiunile unei pagini care rezultă în urma împăturirii unei coli de tipar; (p. ext.) dimensiune. ♦ Formare. ♢ Mașină de format = mașină care execută îndesarea în forme, cutii de miez sau alte dispozitive a amestecului de materiale necesare obținerii formelor de turnătorie. [Pl. -te, -turi. / cf. fr. format, it. formato].

FORMÁT, -Ă

adj. Instruit, educat, pregătit. ♦ Matur. [< forma].

FORMÁT1

s. n. formare. (< forma)

FORMÁT2

s. n. 1. forma și dimensiunile unui obiect; dimensiunile unei pagini care rezultă în urma împăturirii unei coli de tipar; (p. ext.) dimensiune. 2. (inform.) mod de prezentare a datelor sau instrucțiunilor unui program pe un suport de informație. (< fr. format)

FORMÁT3, -Ă

adj. instruit, educat; maturizat. (< forma)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar