definiția fon definiție dex

fon

găsește rime pentru fon
Cuvinte apropiate: afon, bon, con, don, eon, fan, fân, fen, fen, fin, fob, foc, foen, foen, fof, foi, foi, fol, fon, fond, fonf, fono, font, for, fos, fot, fov, fox, fsn, fun, gon, hon, ion, mon, non, on, son, son, ton, ton, won

FON

, foni, s.m. (Fiz.) Unitate de măsură pentru nivelul de intensitate al unui sunet, apreciat după senzația auditivă pe care o produce acesta. – Din fr. phone.

fon

(fiz.) s. m., pl. foni

FON ~i

m. fiz. Unitate de măsură a intensității sunetelor. /<fr. phone

FON-

v. fono-.

FON

s.m. (Fiz.) Unitate de măsură a intensității sunetelor, apreciată după senzația sonoră pe care o produce. [< fr. phone].

–FON

Element secund de compunere savantă cu semnificația „(referitor la) sunet”, „vorbire”, „vorbitor”, „fonație”. [< fr. -phone, cf. gr. phone].

FON1

s. m. unitate de măsură a intensității auditive egală cu intensitatea unui sunet de 1,26 ori mai mare decât intensitatea pragului auditiv inferior. (< fr. phone)

FON2(O)-, -FÓN, -FONÍE

elem.sunet, voce”. (< fr. phon/o/-, -phone, -phonie, cf. gr. phone)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar