definiția douazeci definiție dex

douazeci

găsește rime pentru douazeci
Cuvinte apropiate: douăzeci, nouăzeci

a face cinci ori cinci douăzeci și cinci

expr. (intl.) a fura.

DOUĂZÉCI

num. card. Număr având în numărătoare locul între nouăsprezece și douăzeci și unu. ♢ (Adjectival) Douăzeci de cărți. ♢ (Cu valoare de num. ord.) Secolul douăzeci. ♢ (Intră în componența num. adverbial) De douăzeci de ori. ♢ (Intră în componența num. distributiv) Câte douăzeci de mașini. ♢ (Substantivat) Cinci de douăzeci. [Pr.: do--] – Două + zeci.

douăzéci

num.

DOUĂZÉCI1

num. card. 1) Zece plus zece. 2) (cu valoare de num. ord.) Al douăzecilea, a douăzecea. [Sil. do--] /două + zeci

DOUĂZÉCI2

m. 1) Număr constând din douăzeci de unități. ~ înmulțit cu trei. 2) Cifra 20 sau XX. 3) Obiect marcat cu această cifră. [Sil. do--] /două + zeci

douăzéci și únu

num. m., f. douăzéci și úna

douăzéci și únulea

(precedat de al) num. m., f. a douăzéci și úna
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar