definiția developat definiție dex

developat

găsește rime pentru developat
Cuvinte apropiate: developa, developant, developat

DEVELOPÁT, -Ă,

developați, -te, adj. (Despre filme, plăci sau hârtie fotografică) Tratat cu un reactiv chimic, după expunere, pentru a faceapară imaginea. – V. developa.

DEVELOPÁ,

developez, vb. I. Tranz. A trata cu un reactiv chimic un film, o placă sau hârtie fotografică care au fost expuse, pentru a faceapară imaginea. ♦ A faceapară (prin diverse procedee) semnele scrise cu cerneală simpatică. – Din fr. développer.

developá

vb., ind. prez. 1 sg. developéz, 3 sg. și pl. developeáză

A DEVELOP//Á ~éz

tranz. 1) (pelicule, plăci, hârtii fotografice) A trata cu un reactiv chimic special pentru a obține imaginea; a revela. 2) (scrisori cifrate) A trata cu o soluție specială pentru a putea citi. /<fr. développer

DEVELOPÁ

vb. I. tr. A trata un clișeu, o hârtie fotosensibilă etc. cu diferite substanțe chimice, pentru a faceapară imaginea latentă pe ele. ♦ A faceapară prin procedee speciale semnele scrise cu cerneală simpatică. [< fr. développer].

DEVELOPÁ

vb. tr. a trata cu un reactiv chimic un material fotosensibil impresionat, pentru a faceapară clar imaginea formată la expunere. ♢ a face vizibile, prin procedee speciale, semnele scrise cu cerneală simpatică. (< fr. développer)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar