definiția chimice definiție dex

chimice

găsește rime pentru chimice
Cuvinte apropiate: chimic, chimie

CHÍMIC, -Ă,

chimici, -ce, adj. Care aparține chimiei, privitor la chimie. ♦ Care utilizează substanțe și metode din domeniul chimiei. ♢ Curățătorie chimică.Creion chimic = creion cu mină violetă, fabricată sintetic, a cărui urmă de pe hârtie se șterge greu. – Din fr. chimique.

chímic

adj. m., pl. chímici; f. sg. chímică, pl. chímice

CHÍMI//C ~că (~ci, ~ce)

1) Care ține de chimie; propriu chimiei. Reacție ~că. 2) Care aplică chimia și metodele ei. Curățătorie ~că. ♢ Creion ~ creion care, pe umed, lasă urme foarte pronunțate ce se șterg greu. /<fr. chimique

CHÍMIC, -Ă

adj. Referitor la chimie. ♦ Care folosește substanțe din chimie. ♢ Creion chimic = creion cu mină violetă, a cărui urmă lăsată pe hârtie se șterge greu. [Cf. fr. chimique, it. chimico].

CHÍMIC, -Ă

adj. 1. referitor la chimie. ♢ care folosește substanțe și metode din chimie. o creion ~ = creion cu mină violetă. 2. arme če = substanțe chimice toxice, folosite ca arme de luptă. (< fr. chimique)

IZOMERIE CHÍMICĂ

s. v. tautomerie.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar