definiția cvarte definiție dex

cvarte

găsește rime pentru cvarte
Cuvinte apropiate: carte, cvart, cvartă, cvartet

CVÁRTĂ,

cvarte, s.f. 1. (Muz.) Intervalul dintre patru note consecutive. 2. Grup de patru conducte electrice, izolate între ele și răsucite, utilizat la cablurile electrice de telecomunicații. 3. (La scrimă) A patra dintre cele opt poziții principale de apărare [Var.: cuártă s.f.] – Din it. quarto, fr. quarte.

cvártă

(tehn.) s. f., g.-d. art. cvártei; pl. cvárte

cvártă/cuártă

(muz.) (sil. cuar-) s. f., g.-d. art. cvártei/cuártei; pl. cvárte/cuárte

CVÁRT//Ă ~e

f. 1) muz. Interval dintre două sunete ale gamei la distanță de patru trepte. 2) sport Poziția a patra de apărare la scrimă. 3) Sistem de conducte folosit pentru cablurile telefonice. /<it. quarto, fr. quarte

CVÁRTĂ

s.f. 1. (Muz.) Intervalul dintre patru note consecutive. 2. A patra poziție principală de apărare la scrimă. 3. Sistem de patru conducte electrice izolate între ele și împletite împreună, folosit pentru cablurile telefonice. [Var. cuartă s.f. / cf. fr. quarte, it. quarta, lat. quartus – al patrulea].

CVÁRTĂ/CUÁRTĂ

s. f. (muz.) interval de patru trepte într-o gamă diatonică. (< fr. quarte, it. quarta, lat. quartus)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar