definiția cuartei definiție dex

cuartei

găsește rime pentru cuartei
Cuvinte apropiate: cuartet, cuartet

CUART, -Ă

adj. din patru în patru. ♢ malarie sau febră cuartă = formă clinică de malarie în care accesele de febră revin din patru în patru zile. (< fr. quart)

CUÁRTĂ

s.f. v. cvartă.

cuártă

(sport, telecom.) s. f. (sil. cuar-), g.-d. art. cuártei; pl. cuárte

cuártă

(muz.) v. cvartă

cuártă

s.f. (înv.) impozit pe recoltă (a patra parte), dijmă.

CUÁRTĂ

s.f. 1. (Fiz.) Sistem de patru conducte electrice, izolate între ele și împletite împreună, folosit pentru cablurile telefonice. 2. V. cvartă. [< fr. quarte].

CUÁRTĂ

s. f. 1. Sistem de patru conducte electrice, izolate între ele și împletite împreună, folosite pentru cablurile telefonice. 2. A patra poziție de apărare la scrimă. 3. elem. cvartă. (< fr. quarte)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar