Dictionar de argou al limbii romane

Dictionar de argou al limbii romane. Găseşte argouri, expresii echivalente pentru cuvintele limbii române conform dicţionarului explicativ dex. Argoul este un limbaj specific unor grupuri sociale, prin care se afirmă apartenenţa la grupul respectiv şi care este utilizat ca limbaj de specialitate sau pentru ca vorbitorii să nu fie înțeleși de către alții. Termenul argou (< fr argot) denumește o varietate socială a unei limbi. La origine este numele dat în Franța, în Evul Mediu, mediului social format din răufăcători, escroci, cerșetori și vagabonzi. A luat sensul de limbaj al acestora pe la sfârșitul secolului al XVII-lea. În prezent termenul "argou" se folosește, în general, cu sensul de limbaj convențional folosit cu intenția de a nu fi înțeles de către persoanele din afara categoriei de vorbitori care îl folosește: delincvenți, pușcăriași, soldați, studenți, elevi etc. Exemplu: "Găină" este un argou pentru cineva care nu este foarte curajos. "Ce gaină ești".

Cele mai cautate cuvinte din DEX Online - dictionar explicativ roman

abe abominabil accesuri acqua alegoric antitezei boturi budi bâtu cavas cazam chis cianoza ciclicitate clint coic coloare complexitate contactul cărică deasemenea drot dărac fotografic gerontofil gratinat guvizi hirotonisi horit inchei incumetare infractiune infrange introna lady lant lazur lipan mamar membrana mentenanta mimic moloh numelor ortar papi parmac penar perceput perfecte petit priculici profeseaza pustia romanic rădan sarpelui sezon sfarsitul sinonime solea somoiog specificat sua tehnocrat tehnocratie tensiune terifiant tiro tocare transgresiv trepadus turcă tâcâi umplut urdă violet volt întărit

Preluare Dicționar

Plugin de browser

Rime

viezurime
grime
flăcăime
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar