definiția incarca definiție dex

incarca

găsește rime pentru incarca
Urmatoarele cuvinte sunt apropiate de cuvantul cautat: incarna, încarna, încălca, încărca, încărcat, încărna, încerca, încurca, înțărca
Cuvinte apropiate: incarna, încarna, încălca, încărca, încărcat, încărna, încerca, încurca, înțărca

încărcá (încárc, încărcát),

vb. – 1. A umple cu ceva. – 2. A împovăra, a copleși. – 3. A bate, a ciomăgi. – 4. (Înv.) A însărcina. – Mr. (î)ncarcu, megl. (a)ncarc, istr. (ăn)cargescu. Lat. carrĭcāre, cf. carcati în Glosele de la Reichenau (Pușcariu 810; Candrea-Dens., 257; REW 1719; DAR), cf. alb. ngarkoń (Philippide, II, 644), it. (in)carricare, prov., sp. (en)cargar, fr. charger (v. fr. enchargier), cat., port. encarregar. – Der. încărcat, adj. (umplut; plin cu ceva; f. rar, gravidă), pentru al cărui ultim uz, cf. grea, sp. cargada; încărcător, s.n. (dispozitiv care permite să se introducă mai multe cartușe în magazia unei arme de foc); încărcător, s.m. (persoană care încarcă un recipient, servitor care încarcă o piesă de artilerie); încărcătură, s.f. (încărcare; ceea ce transportă un vehicul sau o persoană); încărcătoare, s.f. (rampă de încărcare). Cf. descărca.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar