definiția tus definiție dex

tus

găsește rime pentru tus
Cuvinte apropiate: bus, dus, fus, fus, ius, jus, mus, nus, pus, rus, sus, tas, tis, tos, tu, tub, tuf, tug, tui (vb.), tui (adj.), tui (s.n.), tul, tun, tuns, tuns, tur, tur, tus, tuse, tuș, tut, tuț, tuz

TUS-

Element de compunere cu sensul „toți”, „laolaltă”, „împreună”, care, atașat pe lângă numerale cardinale (în special pe lângătrei” și „patru”), formează numerale colective. Mergeau tuspatru. – Din toți (pl. lui tot).

TUȘ,

tușuri, s.n. 1. Cerneală specială (mai ales neagră), rezistentă la apă, folosită la anumite desene, la aplicarea ștampilelor, în poligrafie etc. 2. Substanță solidă sau lichidă, de culoare neagră, obținută din negru de fum și folosită la desen. ♦ Desen executat în tuș (2). – Din germ. Tusche, rus. tuș.

tuș

s. n., pl. túșuri

TUȘ ~uri

n. 1) Cerneală specială (mai ales de culoare neagră), rezistentă la apă, folosită pentru desene tehnice și în poligrafie. 2) Desen executat cu o astfel de cerneală. /<germ. Tusche, rus. tuș

tuș (-șuri),

s.n. – Cerneală neagră pentru desen. Germ. Tusche (Tiktin). – Der. tușieră, s.f. (tampon, perniță îmbibată cu tuș), cu suf. fr. -ière.

TUȘ

s.n. Cerneală neagră, folosită în desene, preparată prin amestecarea negrului de fum cu o soluție de apă de gelatină, de gumă arabică sau alte substanțe. ♦ Desen executat în astfel de cerneală. [< germ. Tusche, cf. rus. tuș].

TUȘ1

s. n. 1. cerneală (neagră), rezistentă la apă, folosit în desene, la ștampile ,poligrafie etc. ♢ desenul executat. 2. substanță, solidă sau lichidă, obținută din negru de fum, pentru desene. (< germ. Tusche, rus. tuș)

TUȘ2

s. n. scurtă piesă muzicală, executată puternic de orchestră în momente solemne. (< germ. Tusch)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar