definiția tranta definiție dex

tranta

găsește rime pentru tranta
Cuvinte apropiate: tracta, tranca, transă, tranșa, tranșă, trante, trata, trată, trântai, trântă, trânti

a lua o trântă

expr. a se împiedica și a cădea.

a lua porcul la trântă

expr. (d. femei) a practica felația.

TRẤNTĂ,

trânte, s.f. Luptă corp la corp între doi sau mai mulți oameni neînarmați, care caută să se doboare unul pe altul (numai cu ajutorul brațelor). – Din trânti (derivat regresiv).

TRÂNTĂ

s. (SPORT) voinicească.

TRÂNTĂ

s. v. luptă.

trântă

s. f., g.-d. art. trântei; pl. trânte

TRÂNT//Ă ~e

f. 1) Luptă corp la corp între două persoane, care caută să se doboare unul pe altul la pământ cu ajutorul brațelor. 2) Cădere violentă cu toată greutatea corpului. /v. a trânti
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar