definiția teritoriala definiție dex

teritoriala

găsește rime pentru teritoriala
Cuvinte apropiate: teritorial

TERITORIÁL, -Ă,

teritoriali, -e, adj. Care aparține unui teritoriu, privitor la un teritoriu. ♢ Ape teritoriale = porțiune de mare sau de ocean, de-a lungul coastelor, care face parte din teritoriul unei țări. (În vechea organizare militară) Armată teritorială = armată formată din soldați rezerviști vârstnici, destinată apărării interne a teritoriului. [Pr.: -ri-al] – Din fr. territorial.

teritoriál

adj. m. (sil. -ri-al), pl. teritoriáli; f. sg. teritoriálă, pl. teritoriále

TERITORIÁL ~ă (~i, ~e)

Care ține de teritorii; propriu teritoriilor. ♢ Ape ~e zonă a mării sau a oceanului din vecinătatea unui stat, până la lunia de frontieră, asupra căreia acest stat își exercită suveranitatea. [Sil. -ri-al] /<fr. territorial

TERITORIÁL, -Ă

adj. Referitor la un teritoriu; de (pe) teritoriu. ♦ Ape teritoriale = apele de lângă țărm, până la o anumită depărtare, asupra cărora își exercită suveranitatea statul riveran. [Pron. -ri-al. / < fr. territorial].

TERITORIÁL, -Ă

adj. referitor la un teritoriu; de (pe) teritoriu. ♦ ape ~ e = apele de lângă țărm, până la o anumită depărtare, asupra cărora își exercită suveranitatea statul riveran. (< fr. territorial, lat. territorialis)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar