definiția subordonata definiție dex

subordonata

găsește rime pentru subordonata
Cuvinte apropiate: subordonat

SUBORDONÁT, -Ă,

subordonați, -te, adj. Dependent de cineva sau de ceva, aflat într-o relație de subordonare. ♦ Propoziție subordonată (și substantivat, f.) = propoziție care depinde din punct de vedere gramatical de altă propoziție, îndeplinind funcțiunea unei părți de propoziție a regentei; propoziție secundară. ♦ (Substantivat) Subaltern. – Din fr. subordonné.

SUBORDONÁT

adj., s. 1. adj. v. dependent. 2. adj., s. v. subaltern. 3. adj. subsumat. (Noțiune ~.) 4. adj. (GRAM.) dependent, secundar. (Propo-ziție ~.)

Subordonat

autonom, nesubordonat

subordonát

(log. și subordinát) adj. m. (sil. mf. sub-), pl. subordonáți; f. sg. subordonátă, pl. subordonáte

SUBORDONÁ//T1 ~tă (~ți, ~te)

v. A SUBORDONA.(Propoziție) ~ propoziție secundară dependentă de o regentă. /<fr. subordonné

SUBORDONÁ//T2 ~tă (~ți, ~te)

m. și f. Persoană care se supune unui șef, care se află în subordine; subaltern. /<fr. subordonné

SUBORDONÁT, -Ă

adj. Aflat în subordine; dependent de cineva sau de ceva. ♢ Propoziție subordonată (și s.f.) = propoziție care determină o altă propoziție, depinzând de ea; propoziție secundară; noțiune subordonată = noțiune mai puțin generală care se cuprinde în alta cu sfera mai mare. // s.m. și f. Inferior; subaltern. [Var. subordinat, -ă adj. / cf. fr. subordonné].

SUBORDONÁT, -Ă

I. adj. care se subordonează. o propoziție ~ă (și s. f.) = propoziție care determină o altă propoziție, depinzând de ea; propoziție secundară; noțiune ~ă = noțiune mai puțin generală care se cuprinde în alta cu sfera mai mare. II. s. m. f. inferior; subaltern. (< fr. subordonné)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar