definiția purtator definiție dex

purtator

găsește rime pentru purtator
Cuvinte apropiate: purtător

PURTĂTÓR, -OÁRE,

purtători, -oare, adj., s.m. și f. (Persoană) care poartă, care duce sau aduce ceva cu sine. ♢ Purtător de cuvânt = persoană fizică sau juridică împuternicitădifuzeze în țară și în străinătate știri și textele documentelor oficiale sau ale unor organizații, instituții etc. Undă purtătoare = undă electromagnetică de înaltă frecvență, care, fiind modulată de un semnal de mesaj, servește la transmiterea acestuia. (Fin.) Obligație la purtător = obligație care nu poartă numele proprietarului. Purtător de germeni = organism uman sau animal care adăpostește microbi patogeni, de obicei într-una din cavitățile naturale ale corpului, constituind, în același timp, o sursă permanentă de infecție. – Purta + suf. -ător.

PURTĂTÓR

adj., s. 1. adj. v. transportor. 2. s. deținător, posesor. (Purtător al unui nume.)

PURTĂTÓR

adj., s. v. călăuzitor, îndrumător, povățuitor, sfătuitor.

PURTĂTÓR

s. v. cârmuitor, conducător, domn, domnitor, monarh, stăpânitor, suveran, vodă, voievod.

purtătór

adj. m., s. m., pl. purtătóri; f. sg. și pl. purtătoáre

PURTĂT//ÓR ~oáre

(~óri, ~oáre) și substantival Care poartă, duce o încărcătură; care transportă. ♢ Cec (sau obligație) la ~ cec (sau obligație) în care nu este indicat numele deținătorului. /a purta + suf. ~tor
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar