definiția pro definiție dex

pro

găsește rime pentru pro
Cuvinte apropiate: oro, pero, pio, piro, po, prao, pre, pro, prob, prof, proș, prot, prr, pșo, ro, uro

PRO

prep. (Livr.) 1. Pentru, în favoarea..., în sprijinul... 2. Element de compunere care înseamnăpentru...”, „în favoarea...” și care servește la formarea unor adjective. – Din lat. pro (2), fr. pro-.

PRO

prep. pentru. (~ și contra.)

Pro

contra

pro

prep.

PRO

adv. În favoarea; de partea; pentru. /<lat. pro

pro-

– Pref. care arată repetiția. Sl. pro-. Apare în mai multe cuvinte împrumutate din sl., dar a fost productiv numai în Banat, unde se atașează la cuvinte de proveniență variată: procoase „a coase din nou”; profierbe „a refierbe”; prostrînge „a reculege”; proface „a reface”.

PRO-

Element prim de compunere savantă cu semnificația: 1.înainte”; „pentru”; „în loc de”; „în caz de”. 2.anterior”, „prioritar” (în timp și în spațiu). [< fr., it. pro-, cf. lat. pro – care stă înainte, în locul lui, gr. proînainte; în favoarea].

PRO

prep. Pentru, în favoarea... [< lat. pro].

PRO1-

elem. 1. „anterior (în timp și în spațiu)”. 2. „pentru, în favoarea”. 3. „în locul cuiva sau a ceva”. (< fr. pro-, cf. lat., gr. pro)

PRO2

prep. pentru, în favoarea... (< lat. pro)

pro dómo / pro dómo súa

(lat.) loc. adj., loc. adv.

pro fórma

loc. adv.

PRO FÓRMA

loc. adv. de formă. (< lat. pro forma)

PRO MEMÓRIA

loc. adv. (despre un document diplomatic) care conține expunerea unor fapte sau textele ce privesc obiectul unei convorbiri și pe care un diplomat îl înmânează celeilalte părți. (< lat. pro memoria, pentru memorie)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar