definiția nigella definiție dex

nigella

găsește rime pentru nigella
Cuvinte apropiate: nigella

NEGRILÍCĂ

, negrilici, s.f. Plantă erbacee din familia ranunculaceelor, cu flori albe sau albe-albăstrui și cu fructul o capsulă conținând numeroase semințe negre, întrebuințate drept condiment (Nigella sativa). – Din negru.

NEGRILÍCĂ

s. (BOT.; Nigella sativa) cernușcă, (reg.) negroaică, negrușcă, chimen-negru, chimion-negru.

negrilícă

s. f. (sil. -gri-), s.-d. art. negrilícii; pl. negrilíci

NEGRILÍ//CĂ ~ci

f. (diminutiv de la ne-gru) Plantă erbacee cu tulpina erectă, -roasă, cu frunze adânc crestate și cu fructe capsule, pline de semințe negre, aromatice, folosite drept condiment; chimen-negru; cernușcă; negrușcă. /Din negru

NEGRÚȘCĂ,

negruște, s.f. Plantă erbacee meliferă cu frunze penate, cu flori albe-albăstrui și cu fructe capsule cu numeroase semințe negre (Nigella arvensis).Negru + suf. -ușcă.

NEGRÚȘCĂ

s. (BOT.; Nigella arvensis) cernușcă, (reg.) bruș, negruță, nigeluță, piperuță, chimi-on-de-câmpuri.

NEGRÚȘCĂ

s. v. cernușcă, negrilică.

negrúșcă

s. f. (sil. -gruș-), g.-d. art. negrúștei; pl. negrúște

NEGRÚȘ//CĂ ~te

f. v. Plantă erbacee me-liferă cu flori albe-albăstrii și cu fructe capsu-le, conținând numeroase semințe negre. /negru + suf. ~ușcă
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar | Kurs walut