definiția mural definiție dex

mural

găsește rime pentru mural
Cuvinte apropiate: dural, hural, moral (adj.), moral (s.n.), mura, mura, murai, mural, murar, murat, mură, murăș, rural, sural

MURÁL, -Ă,

murali, -e, adj. Aflat pe un zid; destinatstea pe un perete. ♢ Pictură murală = pictură care, datorită tehnicii folosite, aderă perfect la zidul pe care este executată. Hartă murală = hartă mare de atârnat pe perete. – Din fr. mural, lat. muralis.

murál

adj. m., pl. muráli; f. sg. murálă, pl. murále

MURÁL ~ă (~i, ~e)

1) Care este aplicat pe un perete (sau pe un zid) ca ornament. Pictură ~ă. 2) Care se fixează pe perete; de perete. Hartă ~ă. Gazetă ~ă. /<fr. mural, lat. muralis

MURÁL, -Ă

adj. Destinatstea pe un perete. ♢ Pictură murală = pictură pe zid; hartă murală = hartă de atârnat pe perete. [Cf. fr. mural, lat. muralis < muruszid].

MURÁL, -Ă

adj. 1. aplicat, fixat pe un perete. o pictură ~ă = pictură executată pe zid. 2. (despre plante) care crește pe ziduri. (< fr. mural, lat. muralis)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar