definiția martin definiție dex

martin

găsește rime pentru martin
Cuvinte apropiate: artin, maltin, marin, marlin, martie, martin, martini, martir, mastin, mărin, mârtan

MARTÍN,

martini, s.m. (definitie/ornitologie">Ornit.; de obicei urmat de determinări care indică specia) Nume dat mai multor specii de pescăruși și de pescari. – Din fr. martin.

MARTÍN

s. (ORNIT.) 1. pescar, pescăruș. (~ denumește diverse specii de pescăruși.) 2. v. pescăruș. 3. martin-mare v. pescar-de-mare.

martín

s. m., pl. martíni

MARTÍN ~i

m. Pasăre marină, de talie medie, cu aripi lungi și cu penaj, mai ales, alburiu, care se hrănește cu pești; pescăruș. /<fr. martin

martín

s.m. (pop.) 1. numele ursului. 2. numele mai multor specii de pescăruși.

Martín (martíni),

s.m. – 1. Sărbătoare populară (1-3 februarie); se respectă pentru a dobîndi protecție contra lupilor. – 2. Urs. De la Martin, nume de persoană; cf. REW 5381.

MARTÍN

s.n. Pescăruș. [< fr. martin].

MARTÍN

s. m. pescăruș. (< fr. martin)

MARTIN-DE-IÁRNĂ

s. v. martin-mare, pes-car-de-mare, pescar-mare.

MOȘ MARTÍN

s. v. urs.
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.