definiția mapamond definiție dex

mapamond

găsește rime pentru mapamond
Cuvinte apropiate: mapamond

MAPAMÓND,

mapamonduri, s.n. Planisferă, planiglob (terestru). – Din it. mappamondo.

MAPAMÓND

s. v. glob, lume, pământ, plani-glob, planisferă.

mapamónd

s. n., pl. mapamónduri

MAPAMÓND ~uri

n. Hartă care reprezintă globul pământesc pe o suprafață plană; planiglob; planisferă. ♢ Pe tot ~ul în toată lumea; peste tot; pe tot pământul. /<it. mappamonde, ngr. mappamóndo

MAPAMÓND

s.n. Hartă a globului pământesc împărțită în cele două emisfere; planisferă, planiglob. ♢ Mapamond ceresc = harta cerului, cuprinzând stelele, constelațiile etc. [< ngr., it. mappamondo, lat. mappahartă, munduslume].

MAPAMÓND

s. n. hartă reprezentând globul terestru, împărțită în cele două emisfere; planisferă, planiglob. o ~ ceresc = harta cerului, stelele, constelațiile etc. (< it. mappamondo)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.