definiția japonez definiție dex

japonez

găsește rime pentru japonez
Cuvinte apropiate: japonez, japoneză

JAPONÉZ, -Ă,

japonezi, -e, s.m. și f., adj. 1. S.m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Japoniei sau care este originară de acolo; nipon. 2. Adj. Care aparține Japoniei sau japonezilor (1), privitor la Japonia sau la japonezi; nipon. ♢ (Substantivat, f.) Limba vorbită de japonezi (1). – Din fr. japonais.

JAPONÉZ

s., adj. nipon.

japonéz

s. m., adj. m., pl. japonézi; f. sg. japonéză, g.-d. art. japonézei, pl. japonéze

JAPONÉZ1 ~ă (~i, ~e)

Care aparține Japoniei sau populației ei; din Japonia; nipon. /<fr. japonais

JAPONÉZ2 ~ă (~i, ~e)

m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Japoniei sau este originară din Japonia; nipon. /<fr. Japonais

japonéz (japonéză),

adj. – Nipon. Fr. japonaise, cu extindere la m. a consoanei caracteristice f. (după DAR, din it. giapponese, ceea ce pare incert); pentru der., cf. amorez.

JAPONÉZ, -Ă

I. adj., s. m. f. (locuitor) din Japonia. II. adj. referitor la Japonia sau la populația ei. o arta ~ă = artă dezvoltată în Japonia, prezentând influențe chineze și coreene, caracterizată prin construcții arhitecturale religioase (pagode) și civile (palate) din lemn, cu acoperișul curbat, cu sculpturi în lemn, bronz sau piatră și cu picturi de un mare rafinament. ♢ (s. f.) limbă vorbită în Japonia. III. s. f. chiflă împletită. (< fr. japonais)
Widget WebDex - Ia cu tine dictionarul explicativ roman in blogul, pagina sau site-ul tau!
Plugin de browser - Adauga pluginul de cautare WebDex in browserul tau.
Majoritatea definitiilor incluse in acest dictionar explicativ roman online sunt preluate din baza de definitii a DEX Online. Webdex nu isi asuma responsabilitatea pentru faptele ce rezulta din utilizarea informatiilor prezente pe acest site si nu are nici o raspundere cu privire la corectitudinea si coerenta informatiilor prezentate. Dex Online este transpunerea pe internet a unor dictionare de prestigiu ale limbii romane. DEX Online - dictionar explicativ roman este creat si intretinut de un colectiv de voluntari. Definitiile DEX Online sunt preluate textual din sursele mentionate, cu exceptia greselilor evidente de tipar. DEX Online - dictionar explicativ este un proiect distribuit.


Curs valutar